2012. augusztus 17., péntek

Intim szappan


Próbálok valami olyan szappant készíteni, amivel az intim területeket is lehet ápolni vegyszermentesen. Tudom hogy a szappan mindig lúgos lesz, sosem lesz enyhén savas, de mégis az a véleményem, hogy az intim területekre is nyugodtan használhatunk otthon készített szappant, nem fogunk vele többet ártani mint a boltban kapható, agyonvegyszerezett intim mosakodókkal. De ha félünk attól hogy bajt okozunk, a szappanos mosás után öblítsünk almaecetes vízzel.
Igyekeztem minden finomságot beletenni ebbe a szappanba hogy az érzékeny területeket megfelelően ápolhassam :)

Szappanom összetevői:

  • Kecskejoghurt mint folyadék
  • Körömvirág és kamilla főzet
  • Kevés kókusz olaj
  • Körömvirág és kamilla macerátum (olíva olaj - a szappanom 85%-ban tartalmazza, a megfelelő ápolásért)
  • Teafa illóolaj
  • Levendula illóolaj
  • Fehér agyag
  • Aloe vera (1 levélnyi gél)
  • 1 evőkanál kecskejoghurt a pudingosodáskor


Az olíva olaj miatt most 8 hétre elment pihenni, de már nagyon várom hogy használható állapotba kerüljön, kíváncsi vagyok a végeredményre!
Kicsit puha lett a szappan, így nem tudtam szépen kiszedni a formából, lehet tovább kellett volna ott hagyni, de már így is 4 napot pihent a formában. Lehet legközelebb kevesebb folyadékot adok hozzá.



Update:
Intim szappannak nekem nem jött be, egyelőre maradok a bolti dolgoknál ezen a téren. Később majd még teszek kísérletet erre.
Amúgy egy nagyon finom, jól habzó, krémes szappan lett. Nem annyira kemény, mint általában amiket csinálok. Valószínűleg ez azért is lehet, mert az aloe gélt nem mértem le a folyadékból, hanem pluszban adtam hozzá.
Minden esetre bátran ajánlom érzékeny bőrre, mert amúgy isteni szappan lett! Az intim részekre nem feltétlenül javaslom :)
Illata nagyon finom, friss.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretnék érdeklődni, hogy miért nem alkalmas intim részekre? Nem ez lenne a cél?
    Irritál, vagy csak nem érzed a 'gyógyhatását'?
    Köszönöm előre is a válaszod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Mikor először elkezdtem használni, nem tudom miért, de pár nap után iszonyatos fájdalmat éreztem. Aztán nem használtam tovább. A fájdalom nagyon kevés ideig tartott, de nagyon rossz volt, így felhagytam a használatával, visszatértem a korábbi intim mosakodómhoz.
      De csak nem hagyott nyugodni a dolog. Nem tudom, hogy mennyi idő telt el, de megint elkezdtem a szappanjaimat használni az intim részeken is. Ma már ott tartok, hogy csak ezt használom. Igazából bármelyiket, nem teszek különbséget az intim szappan és sima szappan között, csak az a fontos, hogy az legyen, amit én készítettem. Persze igyekszem olyat használni, amiben nem irritáló illóolajok vannak és nem sós :). Már nincs bajom tőle, korábban sem tudom, hogy tulajdonképpen mi lehetett. A szappanos tanfolyamon volt róla szó, meg én is belegondoltam, hogy nagyanyáinknak sem volt más... szóval nekünk sem lehet olyan rossz. És végül rácáfoltam saját magamra, azaz abszolút használható. Lehet, hogy kell egy kis idő, amíg az ember lánya hozzászokik a sok intimóval töltött hónapok/évek után, de szerintem érdemes átállni. Ma már én sem használok mást, csak a saját szappanjaimat, és abszolút beváltak!

      Törlés