Hozzávalók:
- 2,5 dl főzőtejszín
- 12,5 dkg ricotta
- 12 dkg tészta
- 25 dkg spenót
- Só
- Bors
- 3 gerezd fokhagyma
Egy lábosban feltesszük főni a tejszínt a ricottával és az összenyomott fokhagymával. Amikor már egynemű masszává állt össze, beletesszük a megmosott spenótot is. Nem kell vele semmi mást csinálni, egyben mehet bele! Akkor jó, ha már összeesett a spenót benne.
Közben főzzük ki a tésztát az utasítások alapján. Ha kész, akkor szűrjük le a tésztát, majd tegyük a spenótos-tejszínes masszához. Most sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze, forraljuk még egy pár percig, majd tálalhatjuk. Reszelhetünk rá parmezánt is, de elhagyható.
Jó étvágyat!
Elkészítettem a receptet. A tejszín nem akart besűrűsödni, más receptekben vajat is írnak. A spenót, fokhagyma, tejszín és sajt finom kombináció.
VálaszTörlés