2012. június 25., hétfő

Spenótos tészta


Hozzávalók:

  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 12,5 dkg ricotta
  • 12 dkg tészta
  • 25 dkg spenót
  • Bors
  • 3 gerezd fokhagyma


Egy lábosban feltesszük főni a tejszínt a ricottával és az összenyomott fokhagymával. Amikor már egynemű masszává állt össze, beletesszük a megmosott spenótot is. Nem kell vele semmi mást csinálni, egyben mehet bele! Akkor jó, ha már összeesett a spenót benne.
Közben főzzük ki a tésztát az utasítások alapján. Ha kész, akkor szűrjük le a tésztát, majd tegyük a spenótos-tejszínes masszához. Most sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze, forraljuk még egy pár percig, majd tálalhatjuk. Reszelhetünk rá parmezánt is, de elhagyható.
Jó étvágyat!



1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem a receptet. A tejszín nem akart besűrűsödni, más receptekben vajat is írnak. A spenót, fokhagyma, tejszín és sajt finom kombináció.

    VálaszTörlés