2014. április 19., szombat

Körkörös szappan

Szappanforgácsok a helyükön

Az utazás miatt kicsit lemaradtam a történésekről, nem igazán tudtam nyomon követni hogy hol tart éppen a szappanos dobozka, de az utóbbi pár napban próbáltam behozni a lemaradást.

Abban már biztos vagyok, hogy az előre beharangozott szappan helyett másikat fogok a csomagba tenni, mert bár azt hittem hogy a natúr napraforgó olajos lesz a nyerő, kiderült hogy mégsem olyan jó választás, mert egyszerűen nem keményedett meg a szappan. Használható, valamennyire habzik is, de mégsem olyan tökéletes, mint szerettem volna. Nem akarok beégni a többiek előtt, mert időközben az résztvevők oldalait is végigböngésztem, és hát olyan szappancsodák vannak, hogy na. Nem is tudom hogy hogyan lehet velük versenyezni :) Leginkább sehogy, ezért meg sem próbálom. De arról meggyőztek a blogok, hogy ne a napraforgósat küldjem. Végignéztem a listán, és még eléggé a végén vagyok, ezért új szappan alkotásába fogtam, és ha minden jól megy, akkor még simán megérik addigra, mire én kerülök sorra. De hogy ne maradjon ki belőle a naprafogós szappan sem, újrahasznosítottam, és arra öntöttem egy teljesen új masszát.

Az az egy biztos, hogy még nem tudom hogy végül melyik szappan fogja a dobozban végezni, de legalább nekem is meglepetés lesz :)

Először is, a régi szappanokat zöldséghámozóval "meghámoztam", azaz forgácsokat csináltam belőle. Ezeket összekunkorítottam és egy formába tettem. Jó sokat. A célom az vele, hogy amikor felvágom a szappant, körök legyen benne. Valahol láttam korábban ezt a fajta mintázást, már akkor nagyon megtetszett, de akkor úgy voltam vele, hogy nem csinálok egy tömbszappant csak azért hogy után feldaraboljam és minta legyen belőle egy másik szappanban. Az élet most úgy hozta, hogy volt amit felhasználhattam erre a célra, ráadásul jó a színe is, elég élénk ahhoz, hogy egy fehér masszát feldobjon.

A szappanba került olajok:
  • Kókusz olaj
  • Ricinus olaj
  • Napraforgó olaj
  • Olíva olaj
  • Repce olaj
  • Földimogyoró olaj

A folyadék pedig sör. Már korábban is készítettem sörrel szappant és elég jó lett, úgyhogy most megint az került bele.
Színezéknek csak titánium-dioxid ment bele, hogy világos legyen a massza, mert a sörtől eléggé ilyen sárgás-barnás volt.
Az illata pedig epres. Nem tudom hogy mennyi fog maradni belőle a végére, de remélem érezhető lesz majd.

Most már csak ki kell várni hogy megérjen a használatra :)

A tetejét még megszórtam maradék szappannal

A dobozban

Ilyen lett a mintája

A maradék masszát ilyen formába öntöttem, amibe mostanában szoktam, mert nagyon szeretem :)

Katica is lett belőle :)





1 megjegyzés:

  1. Ez a kunkoros szappan nagyon tetszik! :))
    Én is kezdek aggódni, hogy a csomagba szánt szappanom a többieké nyomába sem fog érni.

    VálaszTörlés