2014. április 13., vasárnap

Színes szappan


A napraforgós szappanom majdnem teljes kudarca után muszáj volt kreálnom valamit, ami szép, ami szilárd, és ami talán megállja a helyét az utazó szappan projektben is. Ezért készült el ez a szappan, bár még mindig nem biztos hogy ő fog utazni, mert készítettem egy másikat is, ami ha időben megérik, akkor szerintem tuti befutó lesz.

Milyen olajok vannak a szappanban?
 • Kókusz olaj
 • Földimogyoró olaj
 • Repce olaj
 • Olíva olaj

Desztillált vízzel oldottam a lúgot és citrom és narancs illóolaj került bele.
A masszát 6 felé osztottam és megszíneztem, lett benne fehér, sárga, piros, barna, zöld, és lila. A tömb forma közepére egy kémcsövet tettem, erre öntöttem a színeket felváltva, ezen folyt le, majd terült szét a formában. A zöld nekem túl intenzív lett, lehetett volna kicsit visszafogottabb is a szappanban, de kell valami ami ellensúlyozza a pirosat. 
Nagyon tetszik, hogy nincs két egyforma szappan a felvágást követően, mindegyik más mintájú, más színű. Legközelebb lehet kevesebb színnel csinálnám, mert annyira nem jöttek ki a színek mint szerettem volna.

3 megjegyzés:

 1. Ez a meggyszín nagyon tetszik, mit használtál hozzá?

  Buborékos szép napot!

  Omar Anyu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Indiából hoztam egy kurkuma fajtát, amit nem megesznek, hanem a pöttyöt teszik a homlokukra belőle. Két színű volt, egy nagyon pink és egy piros. Ez a piros. Lehet egyébként nem kurkuma, csak ott azt mondták, de nem igazán beszéltek angolul ott, ahol vettük, szóval bármi lehet :) Amúgy valami nagyon durva anyag, mert két zacskón keresztül is fog.

   Törlés
  2. Húúúú, ez nagyon izgalmasan hangzik... Ki kéne deríteni, hogy pontosan mi ez- az egyik kollégám barátnője pont kinn van, lehet, hogy megpróbálok utánajárni a dolognak...

   Szép napot mára is!:)

   Omar Anyu

   Törlés