Ezt a szappant is úgy készítettem, hogy először a léfacsaróval kifacsartam jó sok zöld levelet, így kaptam a zöld levet. Volt közte sárgarépa zöld, spenót, meg még ez-az :)
Természetesen nem akartam egy színű szappant, ezért csak a massza felét színeztem a zölddel, ezt úgy tettem, hogy az olajokat ketté osztottam, és külön tettem bele a lúgot. Az egyik felébe a zöld lébe oldott lúgot tettem, a másik felébe sima, desztillált vízben oldott lúg került.
A másik érdekesség, hogy a szappanba felerészt disznózsír került. Volt itthon még fél kiló, és mivel főzésre nem használom, mégis mit tehettem volna vele, ha nem szappant készítek?
Már régen csináltam kerek szappant, így most mindenképpen azt szerettem volna. Nem sikerült tökéletesen kerekre, de ez van, ezt kell szeretni :). Ezt a formát is kibéleltem sütőpapírral, mert korábban már ezzel is volt bajom, alig bírtam leszedni a szappanról a műanyag lapot.
Róla van szó egyébként:
A szappanba került:
- Disznózsír
- Kókusz olaj
- Olíva olaj
- Napraforgó olaj
- Méhviasz
- Zöld levelek leve
- Desztillált víz
- NaOH
- Kubeba illóolaj
Készült: 2014.04.27.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése