2016. március 4., péntek

Narancsos csoki szappan


Meleg eljárással készült a következő összetevőkkel:


  • 30% olíva olaj 300 g
  • 20% kókusz olaj 200 g
  • 20% pálma olaj 200 g
  • 10% napraforgó olaj 100 g
  • 5% méhviasz 50 g
  • 5% kakaóvaj 50 g
  • 5% ricinus olaj 50 g
  • 5% shea vaj 50 g

  • 38% folyadék (desztillált víz) 380 g
  • 2% SF NaOH 139,4 g


Lassúfőzőben megfőztem a szappant, majd a következők kerültek bele:


  • 50 g kakaóvaj
  • 50 g shea vaj
  • 15 ml narancsos csoki illatolaj (szappanalapanyag.hu)
  • Pirospaprika macerátum
  • Arany mica
  • Sárga mica
  • Mézeskalács fűszerkeverék olívában macerálva


Isteni finom illatú szappant kaptam, viszont amit nem sikerült elkerülnöm az a karmolás. A fűszerkeveréket hiába maceráltam olajban, sajnos eléggé karistolja a bőrt, úgyhogy azt hiszem, hogy legközelebb kihagyom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése