2013. január 15., kedd

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Kicsit megkésve, de engedjétek meg, hogy január 15-én kívánjak nektek minden jót erre az évre! Kívánom hogy mindenkinek váljanak valóra az álmai! Legyen elég erőtök, kitartásotok a céljaitok eléréséhez! És persze magamnak is ezt kívánom! :)

Nálunk lezárult a karácsonyi szülinap-névnap dömping, így lezárultak az ünnepek és a nagy zabálások :) Nem is bánom feltétlenül, mert azért a végére már megterhelő volt a szervezetemnek az a sok minden. Szerencsére az ünnepek alatt is végig tartottam a harcosok étrendjét, így bár sok olyat ettem amit nem kellett volna, azt azért elmondhatom hogy nem híztam egy dekát sem az ünnepek alatt. Jó, nem is fogytam, de simán tartottam a súlyom. A mozgást sem adtam fel, az ünnepek alatt is kitartóan csináltam a megtervezett edzéseimet. Igen, nagyon elszánt vagyok! Na jó, nem annyira, de tudtam hogy ha feladom, akkor nehezebb lesz januárban visszatérni, több lesz a kifogás, és nem akartam kiszúrni magammal.

Csináltam magamnak egy listát 2013-ra, na nem olyan szokásos fogadalom listát, azt a címet adtam neki, hogy "Mi tenne boldoggá 2013-ban". Mint tudjuk, a fogadalmakat nehéz megtartani :)

Néhány az elhatározásaim közül:

  • Harcosok étrendjének betartása
  • Jobban odafigyelek a megfelelő folyadékbevitelre
  • Igyekszem minden reggel inni egy zöld turmixot
  • Heti rendszerességel fogok mozogni
  • Megpróbálom ritkán fogyasztani ezeket az élelmiszereket: rizs, krumpli, tészta, kenyér, finomított szénhidrátok


Mindegyik folyamatban van, már csak meg kell tartanom ezeket a jó szokásokat :)

Ami nagy fejtörést okoz, az a köretek kicserélése olyan ételekre, amik nem tartalmazzák a fent említett alapanyagokat. Azt hiszem hogy ez lesz a legnagyobb kihívás, mert eléggé nehéz lesz átszokni másra. De igyekszem! Majd be is számolok róla hogy mit találtam, mit próbáltam ki, és recepteket is hozok, hátha másnak is problémát okoznak ezek a dolgok. Amire most készülök, hogy átnézem a paleolit étrendet, mert ők nem eszik a fenti dolgokat, így szétnézek náluk köret ügyben, illetve még az jutott eszembe, hogy megnézem a Norbi update irányelveit is. Korábban egyszer már bejött nekem, így miért ne térhetnék vissza rá? Ez nem azt jelenti hogy holnap megyek és bevásárolok Norbi termékekből, mert nem fogok. Aránytalanul drágának tartom a termékeiket, viszont az a jó az ő módszerükben, hogy azért nincs a termékeikhez kötve hogy valaki alkalmazza. Persze ha kenyeret akarunk enni, vagy ilyen "bűnös" dolgokat, akkor talán néha belefér egy szénhidrátcsökkentett termékük. Nem tudom milyenek, nem igazán használtam őket, így nem tudok véleményt nyilvánítani. Lényeg, hogy a kódrendszer szerintem hasznos, ha csak update1-es ételeket fogyasztanék este, akkor bizonyára hamar látszana az eredmény.
Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy a fogyás sok mindentől függ. Azt olvastam mostanában valahol, hogy 70%-ban függ az elfogyasztott ételektől és csak 30%-ban minden mástól. A minden más az a mozgás, a megfelelő folyadékbevitel, és ne feledkezzünk meg arról, hogy ha valami bajunk van, pl. hormonális, vagy lelki, akkor az is meggátolhatja a fogyásunkat. Én mondjuk csak a lelki dolgokban hiszek, szerintem nagyjából akik olvasnak tudják, hogy abban hiszek hogy a bajainkat magunknak okozzuk, így tulajdonképpen egy hormonális probléma oka is lelkünkben keresendő.
Ja, igen. Ezt az egészet most azért írtam le, mert hogy még mindig fogyni szeretnék. Igen, még mindig nem sikerült. A jó hír, hogy nem is híztam, tehát remekül tartottam a súlyom. A fogyás elmaradása annak köszönhető, hogy képtelen voltam megszabadulni a rossz szénhidrátoktól, a fent felsorolt dolgoktól. Sok édességet ettem, valahogy minden étkezés után kellett valami desszert. Tegnaptól viszont lemondok róla! Ez a nagy elhatározás! Igen, nincs több édesség, sütike! Heti egy kilóval számolva az a célom hogy áprilisra lefogyok 12 kilót. Nagyjából ez reális lehet. Heti 1 kilónál több fogyás nem egészséges, ezért ennél többet semmiképpen sem szeretnék bevállalani. Azon még gondolkodom hogy beiktatok-e maganak egy bűnözős napot, amikor is bármit ehetek.
Persze azért azt elmondhatom hogy a mozgástól már így is sokat változott a testem, már nincsenek meg azok a ronda zsírpárnák mint eddig, sokat alakultak a dolgok, de jó lenne ha ez kilóban is meglátszana! Nem vagyok amúgy rákattanva a kilókra, tudom hogy végső soron nem az számít hanem a centik, de mivel tudom hogy van rajtam felesleg, előbb vagy utóbb kilóban is jelentkeznie kell a fogyásnak.

Itt tartok most, ezek a nagy elhatározások, a nagy célok. Remélem hogy sikerül őket betartanom és megtartanom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése