2012. október 18., csütörtök

India, BangaloreNem rég jöttem haza Indiából, ahol egy rövidebb időt, 8 napot töltöttem a férjemmel. A férjem miatt mentünk, egy tanfolyamra oda kellett utaznia és én is elkísértem. A jelek már régóta érkeztek hogy Indiába kell mennem, de valahogy féltem/féltünk oda utazni. Így is tartottam egy kicsit az utazástól azok alapján amit az utikönyvben olvastam.
Az oltásokat már nem volt időnk beadatni, amit javasoltak, mert nem hatottak volna mire odaértünk, de így utólag nem is lett volna rá szükség. Persze azért hozzáteszem hogy egy jól fejlődő városban voltunk, ahol rengeteg informatikai cég vert tanyát és így nem elmaradott, de nem lehet egyetlen "normál" városhoz sem hasonlítani. Mindentől különbözik amit eddig a világban láttam és tapasztaltam.
Nem írom hogy szuper volt, mert nem volt. Nem írom hogy rossz volt, mert nem volt. Valahol a kettő között van az igazság :)

A közlekedés borzalmas, egy baromi nagy káosz az egész. Senkinek sem javasolnám hogy önmagától autóba üljön és vezessen, mert tuti meghal rögtön. Még az is nagy kihívás hogy az ember átjusson az út egyik oldaláról a másikra. Mert hogy senki nem fog megállni.  Eléggé félelmetes.

Elég sokan beszélnek angolul, így azért elég jól lehet tájékozódni. Segítőkészek és kedvesek. Bátran kérdezhetünk, segítenek.

Bangalore nagyon koszos, büdös, rengeteg az ember. Kevés igazán szép hely van annak ellenére hogy elég sok szép templom, látványosság van amit érdemes megnézni, de mindent elborít a szemét, kóborkutyák mindenfelé, és természetesen tehenek. A szemétkupacok tetején a tehenek guberálnak, eszik amit találnak.

Senkit sem beszélnék le arról hogy odamenjen, de azt hiszem hogy én egy darabig biztosan nem akarok visszamenni.

A kajával gondban voltunk, én nem igazán szeretem a fura fűszereket, így inkább az itthon megszokott ételeket ettük, tehát Pizza Hut, meg ilyenek. A harcosok étrendjét az utazás idejére felfüggesztettem, mert nem tudtam nyers gyümölcsöt, zöldséget enni napközben, annyira bátor nem voltam, bár lehet hogy semmi bajom nem lett volna tőle. Azért inkább nem kockáztattam meg egy jó kis hasmenést. A szállodában meg úgyis volt reggelink, így maradtam most a hagyományos kajálásnál, azaz volt egy reggeli meg egy vacsora. A mozgást is hanyagoltam, elég sokat mászkáltunk napközben, így nem volt már energiám arra is. De most hogy újra itthon, újra nekiállok a harcosok étrendjének is, meg a fegyencedzésnek is.

Néhány kép ízelítőül, hátha valaki kedvet kap:
Indira Gandhi Musical Fountain:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése